به گزارش خبرگزاری مهر ، "طه هاشمی" با بیان این مطلب افزود: ارزشهای فرهنگی ـ تاریخی اصفهان با ثبت میدان امام بیش از گذشته در کانون توجه جهانیان قرار گرفته است، چنانکه احداث ساختمان جهاننما با توجه به تهدید حریم منظری این اثر بی بدیل، حساسیت و نگرانی جامعه جهانی و محافل فرهنگ دوست داخلی و خارجی را به خود معطوف کرد.
وی با تاکید به بروز برخی از جریانهای سیاسی که چندی پیش موجب به چالشکشیدن سازمان در خصوص احداث ساختمان جهاننما در محدوده میدان نقش جهان شد، سیاستهای جدید سازمان میراث فرهنگی در مقطع جدید را مورد توجه قرار داد و افزود: سازمان با اعتمادسازی در دو جبهه، هم مقامات و مسئولان اصفهان را به تمکین در اجرای مصوبه یونسکو سوق داد و هم اعتماد یونسکو را به گونه ای جلب کرد که در فاصله اجلاس دوربان تا اجلاس ویلنیوس ، از قرار گرفتن میدان نقش جهان در فهرست آثار در خطر جلوگیری به عمل آورد که با اقدام مذکور فصل جدیدی برای رفع این مشکل گشوده شد.
وی با اشاره به تقبل هزینههای تعدیل ساختمان از سوی دولت و نیز دستور ریاست جمهوری برای تشکیل فوری کمیته تعدیل برج جهان نما، خاطرنشان کرد: با انعکاس گزارشها در سطح داخل و خارج به ویژه ارسال پیدرپی گزارش از پیشرفت کار به یونسکو، گام اصلی اعتمادسازی در صحنه بینالمللی رقم خورد.
وی گفت: ازسوی دیگر همزمان با برگزاری جلسات متعدد با مقامات محلی و نیز تلاش ویژه ریاست سازمان به این امر و انجام سفرهای پیدرپی، برای جلب اعتماد مسئولان ساخت برج و مدیران ارشد استان به کار کارشناسی سازمان ، قدم اساسی برداشته شد، به گونهای که مسئولان شهر اصفهان همصدا با سازمان نسبت به عزم کشور برای تعدیل برج و حفظ حریم منظری میدان تأکید کردند.
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی افزود: شرکت ریاست سازمان میراثفرهنگی در اجلاس ویلنیوس و سخنرانی وی در سال گذشته و اعلام برنامههای گسترده ایران برای حفاظت و نگهداری آثار فرهنگی، تاریخی وهمچنین استقبال کمنظیر نمایندگان کشورهای عضو در اجلاس کمیته میراث جهانی ، زمینه مناسبی را برای جلب اعتماد بیشتر یونسکو فراهم آورد.
هاشمی تاکید کرد: اقدامات دولت برای نخستین بار در مقیاس جهانی سبب جلوگیری از هتک حیثیت و اعتبار فرهنگی ملت ایران شد و این دستاورد بزرگی است. زیرا اقدام مذکور بسیار اثرگذارتر از ثبت یک اثر در مقیاس جهانی است. سازمان در این مقطع ثابت کرد حتی پیچیدهترین چالشهای بینالمللی و تهدیدات مربوط به ایران را هم میتوان با تدبیر تبدیل به فرصت کرد. مطالعات باستانشناسی انجام گرفته روی محوطه سد سیوند و اعلام پایان این کار گسترده و حجیم علمی، حل مشکل قطار شهری اصفهان که سالها بلاتکلیف مانده بود و موفقیت بزرگ حل مشکل جهاننما با مصوبه جلاس نیوزیلند، کارنامه درخشانی است که جز با الطاف خفیه الهی و امدادهای غیبی قابل دستیابی نبود.
نظر شما